wtorek, 29 września 2015

Zapiekanki wg Magdy Gessler

Być może dla wielu z Was będzie to kontrowersyjne połączenie. Gwarantujemy jednak satysfakcję smaku.














Składniki

2 krótkie bagietki
350 g pasztetu (ulubionego, u nas z gęsi)
150 g żółtego sera
4 łyżeczki smalcu ze skwarkami

Przygotowanie

 
Bagietki kroimy wzdłuż na pół. Każdą połówkę bagietki grubo smarujemy pasztetem, posypujemy startym serem, na wierzch kładziemy łyżeczkę smalcu. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Pieczemy ok. 10 min.

2 komentarze:

  1. jak dla mnie połączenie idealne, takie swojskie :D zrobiłam i smakuje mi bardzo. Małgorzata Kluza

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gosiu, nam też bardzo smakowały <3 Pozdrawiamy :*

      Usuń