Przystawka z bakłażanów
Wyborna, szybka przekąska z bakłażana.
Składniki
- 2 bakłażany
- mąka pszenna
- oliwa z oliwek
- pęczek koperku
- pęczek natki pietruszki
- ząbek czosnku
- 3 łyżki majonezu
- 2 pomidory
- sól
- pieprz
Przygotowanie
Bakłażany umyłem, odciąłem końcówki, pokroiłem w talarki,
obtoczyłem w mące i usmażyłem na oliwie. Odsączałem na papierowym
ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
Sos : posiekałem drobno koperek, natkę i czosnek. Wymieszałem z majonezem.
Usmażone bakłażany posmarowałem sosem, na każdym talarku położyłem kawałki pokrojonego pomidora. Doprawiłem pieprzem i solą.
Super pomysł! Zapraszam Cię do dodania przepisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2015 :)
OdpowiedzUsuń