czwartek, 13 sierpnia 2015

Przystawka z bakłażanów

Wyborna, szybka przekąska z bakłażana.

















Składniki

  • 2 bakłażany
  • mąka pszenna
  • oliwa z oliwek
  • pęczek koperku
  • pęczek natki pietruszki
  • ząbek czosnku
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 pomidory
  • sól
  • pieprz

    Przygotowanie

      Bakłażany umyłem, odciąłem końcówki, pokroiłem w talarki, obtoczyłem w mące i usmażyłem na oliwie. Odsączałem na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
    Sos : posiekałem drobno koperek, natkę i czosnek. Wymieszałem z majonezem.
    Usmażone bakłażany posmarowałem sosem, na każdym talarku położyłem kawałki pokrojonego pomidora. Doprawiłem pieprzem i solą.

1 komentarz:

  1. Super pomysł! Zapraszam Cię do dodania przepisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2015 :)

    OdpowiedzUsuń