Składniki
300 g polędwicy wołowej2 kulki mozzarelli
1 jajko
bułka tarta
sól,pieprz
Sos:
1 cebula
1 ząbek czosnku
500 g świeżych pomidorów
1 łyżka oliwy z oliwek
garść świeżej bazylii
sól, pieprz
Przygotowanie
Polędwicę myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i mielimy
na najmniejszych oczkach.
Do zmielonego mięsa dodajemy jajko, sól, pieprz, zagęszczamy
bułką tartą. Mięso dzielimy na 4 porcje. Każdą kulkę sera dzielimy na pół. Tak
przygotowany ser (1/2 kulki) owijamy mięsem, rozpłaszczamy. Przygotowane
kotlety grillujemy z obu stron.
Cebulę razem z posiekanym czosnkiem podsmażamy na oliwie,
dodajemy pomidory (sparzone i obrane ze skórki) pokrojone w kostkę. Całość
dusimy przez 15-20 min. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem, mieszamy z
posiekaną bazylią. Podajemy z grillowanymi kotletami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz