Tak przyrządzony śledzik świetnie nadaje się na imprezę.
Składniki
- 600 g płatów śledziowych
- 3 cebule
- 3 łyżki oleju
- łyżka koncentratu pomidorowego
- łyżeczka musztardy
- jajko
- pieprz
- mielona ostra papryka
- kilka gałązek natki
Przygotowanie
Płaty śledziowe wymoczyłem. Ostrym nożem zdjąłem z nich skórę, a następnie pokroiłem w bardzo drobną kostkę.
Obrałem cebule i posiekałem je bardzo drobno. Połączyłem z posiekaną rybą, wymieszałem.
Dodałem koncentrat pomidorowy, musztardę i przyprawy.
Wlewałem stopniowo olej, ciągle mieszałem, aż masa śledziowa uzyskała konsystencję mięsnego tatara.
Ugotowałem jajko na twardo, ostudziłem, obrałem i drobno posiekałem. Z
masy rybnej uformowałem „wysepki” , które posypałem jajkiem i posiekana
natką.
Witaj :)
OdpowiedzUsuńNominowałam Cię do zabawy w Liebster Blog Award. Jeśli masz ochotę, zapraszam :) http://rudawkuchni.bloog.pl/id,350200731,title,Liebster-Blog-Award,index.html
Witaj :)
OdpowiedzUsuńNominowałam Cię do zabawy w Liebster Blog Award. Jeśli masz ochotę, zapraszam: http://rudawkuchni.bloog.pl/id,350200731,title,Liebster-Blog-Award,index.html