Składniki
500 g serka mascarpone6 żółtek
6 łyżek cukru pudru
1 opakowanie biszkoptów lady fingers
1 saszetka herbaty malinowej (400 ml wrzątku)
100 ml likieru amaretto
200 g świeżych malin
Przygotowanie
Zaparzamy herbatę, studzimy i mieszamy z likierem.
Żółtka ucieramy z cukrem. Do masy dodajemy po łyżce serka,
cały czas ucierając.
Maliny płuczemy, miksujemy.
Biszkopty moczymy w herbacie, układamy warstwowo w
pucharkach…biszkopty, mascarpone, biszkopty, mascarpone, maliny. Wstawiamy do
lodówki na godzinę.
MMM.. zapowiada się pysznie ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Zapraszam do mnie: http://karolinakuchmaci.blogspot.com/
PS:Obserwuję i liczę na rewanż
;) Dziękujemy ;) Będziemy odwiedzać
Usuń