Składniki
4 ogórki kiszone2 marchewki
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżka masła
500 ml przecieru pomidorowego
700 ml bulionu warzywnego
110 g drobnego makaronu (u nas cavatelli)
1 liść laurowy
5 ziaren ziela angielskiego
2 łyżki śmietany 18%
sól, pieprz
Przygotowanie
Posiekaną cebulę i starte na dużych oczkach ogórki i
marchew, przeciśnięty przez praskę czosnek podsmażamy na maśle, zalewamy
gorącym bulionem, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, gotujemy 30 min pod
przykryciem na małym ogniu. Następnie dodajemy przecier pomidorowy, wsypujemy
makaron, gotujemy do jego miękkości. Zestawiamy z ognia, zabielamy śmietaną,
doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
RE WE LA CJA
OdpowiedzUsuńRewelacja
OdpowiedzUsuńDziękujemy ;)
Usuń