Składniki
ciasto francuskie
400 g filetu z kurczaka
400 g pieczarek
2 cebule
200 g sera żółtego
przyprawa do kurczaka
jajko
łyżka masła
sól ,pieprz
Przygotowanie
Cebule kroimy w kostkę.
Pieczarki kroimy na plasterki. Razem z cebulą dusimy na
łyżce masła. Odparowujemy z nadmiaru płynu ,doprawiamy solą i pieprzem.
Filet z kurczaka cienko kroimy na plastry.
Ciasto rozwijamy ,oprószmy przyprawą do kurczaka ,układamy
mięso na całej długości (zostawiamy 2 cm wolnego miejsca przy krótszym boku ciasta).
Kurczaka posypujemy przyprawą do kurczaka.
Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Połową ilości sera posypujemy mięso.
Na ser wykładamy podsmażone pieczarki.
Na pieczarki wysypujemy resztę sera.
Zwijamy roladę (od
krótkiego boku) i przekładamy do keksówki.
Roladę smarujemy rozkłóconym jajkiem. Pieczemy 40 min w
temperaturze 180°C.
Podajemy z sosem czosnkowym.
cudowna !! będę robić :)
OdpowiedzUsuńOj wspaniale wygląda.
OdpowiedzUsuń