piątek, 19 czerwca 2015

Mielone z dynią i otrębami pszennymi

Coś nas tknęło na połączenie otrąb i mięsa mielonego...wyszło smaczne połączenie.
















Składniki

250 g karkówki
1 cebula
2 ząbki czosnku
1/2 szkl otrębów pszennych
1/2 szkl pestek z dyni
1 jajko
1 łyżeczka mielonej kozieradki
50 ml bulionu mięsnego
4 łyżki bułki tartej
2 łyżki sezamu
sól, pieprz

Przygotowanie

 
Karkówkę mielimy razem z cebulą, czosnkiem, otrębami i pestkami. Do masy wbijamy jajko, doprawiamy solą, pierzem, kozieradką, dokładnie wyrabiamy z bulionem. Z mięsa formujemy kotlety, obtaczamy w mieszance bułki tartej i sezamu. Smażymy na rumiano z obu stron.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz