Dzisiaj stawiamy na prostotę, troszkę z braku czasu ,troszkę z tęsknoty za smakami dzieciństwa...co nie znaczy ,że nie eksperymentujemy w kuchni :P właśnie robimy kolejną partię przetworów. Rezultaty już niedługo :D Tymczasem polecamy powrót do korzeni i smaków zamkniętych w dojrzałych owocach. Ten aromat pozostaje na wieki w naszych pamięciach.
Składniki
truskawki (ilość dowolna)
cukier (1 łyżka na słoik 500 ml)
gorąca woda
Przygotowanie
Truskawki myjemy, osuszamy. Szypułki odrywamy ,truskawki
przekładamy do słoików. My układamy zazwyczaj wrzucamy po ¾ wysokości słoika.
Owoce zasypujemy cukrem ,zalewamy gorącą wodą. Słoiki zakręcamy. Pasteryzujemy
20 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz