sobota, 6 czerwca 2015

Flamenco eggs

Przystawka z jajek w hiszpańskich kolorach.
















Składniki

4 jajka
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 małe czerwone papryki
4 pomidory
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
sól
pieprz cayenne
200 g kukurydzy
4 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie

 
Piekarnik rozgrzewamy do 180°C. Na oliwie szklimy posiekaną cebulę i czosnek. Do cebuli dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę ,smażymy 10 min. Pomidory sparzamy ,obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Dodajemy do papryki razem z kukurydzą ,posiekaną natką ,doprawiamy solą i pieprzem cayenne. Smażymy 5 min. Przygotowane warzywa przekładamy do czterech małych naczyń żaroodpornych. W każdym ,przy pomocy łyżki ,robimy dołek ,rozsuwając na boki warzywa i wbijamy jajko. Całość zapiekamy 20-25 min. Podajemy na ciepło.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz