Składniki
4 jajka1 cebula
2 ząbki czosnku
2 małe czerwone papryki
4 pomidory
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
sól
pieprz cayenne
200 g kukurydzy
4 łyżki oliwy z oliwek
Przygotowanie
Piekarnik rozgrzewamy do 180°C. Na oliwie szklimy
posiekaną cebulę i czosnek. Do cebuli dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę
,smażymy 10 min. Pomidory sparzamy ,obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.
Dodajemy do papryki razem z kukurydzą ,posiekaną natką ,doprawiamy solą i
pieprzem cayenne. Smażymy 5 min. Przygotowane warzywa przekładamy do czterech
małych naczyń żaroodpornych. W każdym ,przy pomocy łyżki ,robimy dołek ,rozsuwając
na boki warzywa i wbijamy jajko. Całość zapiekamy 20-25 min. Podajemy na
ciepło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz