Po prostu kochamy szparagi ,więc robimy je na wszystkie możliwe sposoby. A co...jest sezon ,więc trzeba korzystać.
Składniki
- 1 kg cienkich zielonych szparagów
- 2 młode cebule ze szczypiorkiem
- 200 g pieczarek
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki świeżo posiekanej pietruszki
- 3 łyżeczki listków tymianku
- 500 g małych pomidorów
- sól morska
- pieprz
- 250 g mozzarelli
Przygotowanie
Szparagi umyłem i osuszyłem. Od szparagów odciąłem zdrewniałe
końce, pokroiłem na kawałki długości 4 cm. Cebulę i pieczarki
oczyściłem. Cebulę pokroiłem w krążki, grzyby na plasterki. W garnku
podgrzałem 2 łyżki oliwy , dusiłem na małym ogniu szparagi razem z
cebulą, pieczarkami, pietruszką i dwoma łyżeczkami tymianku. Pomidory
umyłem, pokroiłem w ósemki, dodałem do potrawy. Wszystko posoliłem i
popieprzyłem.
Mozzarellę pokroiłem w kostkę, posoliłem, popieprzyłem, polałem resztą
oliwy, posypałem pozostałym tymiankiem. Dodałem do szparagów.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz