Składniki
4 filety z kurczaka3 łyżki ostrej musztardy
2 łyżki oliwy z oliwek
łyżka mielonej czerwonej papryki
łyżeczka imbiru
łyżka curry
łyżeczka gałki muszkatołowej
łyżka cukru
sok z cytryny
sól ,pieprz
Przygotowanie
Mięso płuczemy i kroimy w paski 2 cm. Mocno doprawiamy solą i
pieprzem. Przygotowujemy marynatę:
Oliwę ,paprykę ,imbir ,gałkę muszkatołową ,curry ,cukier i
musztardę mieszamy. Dodajemy do kurczaka ,dokładnie mieszamy z mięsem i
wstawiamy na noc do lodówki.
Tak przygotowane mięso nabijamy na patyki do szaszłyków i
kładziemy na mocno rozgrzanego grilla. Przed podaniem skrapiamy sokiem z
cytryny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz