Składniki
800 g polędwiczki wieprzowejsól morska gruboziarnista
pieprz czarny grubo mielony
świeży tymianek
200 g leśnych grzybów
400 ml śmietanki
Przygotowanie
Polędwiczki myjemy ,osuszamy papierowym ręcznikiem ,dzielimy
na porcje i obtaczamy w mieszance soli ,pieprzu i liści tymianku.
Cebulę siekamy ,szklimy na maśle ,dodajemy pokrojone w paski
grzyby ,oprószamy solą. Następnie zalewamy śmietanką ,dusimy na wolnym ogniu.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Przygotowane polędwiczki grillujemy z każdej strony na
ruszcie.
Na talerz wylewamy sos ,na nią kładziemy grillowaną
polędwiczkę.
Podajemy z ziemniakami i surówką.
Super przepis! Wyprobuje w tym tygodniu:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Zapraszam do mnie: http://karolinakuchmaci.blogspot.com/
PS: Obserwuję i liczę na rewanż