poniedziałek, 11 maja 2015

Makaron z kapustą i wędzonym kurczakiem

Jak sezon to nie przepuścimy młodej kapuście :D Danie proste i smaczne.
















Składniki

400 g makaronu
600 g młodej kapusty
800 g wędzonego kurczaka (podudzia)
1 duża cebula
1 łyżka masła
3 ziarna ziela angielskiego
2 liście laurowe
sól ,pieprz

Przygotowanie

 

Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Odcedzamy.
Posiekaną cebulę szklimy na maśle ,dodajemy poszatkowaną kapustę ,sól (1/2 łyżeczki) ,ziele angielskie ,liście laurowe ,zalewamy wodą (100 ml) i dusimy do miękkości kapusty. W razie potrzeby nadmiar płynu odparowujemy. Mięso oddzielamy od kości ,kroimy w dużą kostkę ,dodajemy do kapusty razem z makaronem. Razem podsmażamy 5-7 min. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz