Składniki
4 filety z kurczaka (po 200 g)250 g pieczarek
400 g śmietany 18%
1 duża cebula
1 łyżka masła
1 łyżka masali (przyprawa)
sos teriyaki
sól ,pieprz
Przygotowanie
Pieczarki czyścimy ,kroimy na pół i razem z posiekaną
cebulą podsmażamy na maśle. Dodajemy łyżkę masali ,zalewamy śmietaną i dusimy
na wolnym ogniu 20 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Filety z kurczaka płuczemy ,osuszamy papierowym ręcznikiem i
oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Kładziemy na rozgrzanego grilla i
smażymy ( z obu stron) ,co jakiś czas smarując górną część mięsa sosem teriyaki
przy pomocy silikonowego pędzelka. Podajemy z ryżem jaśminowym ,sosem pieczarkowym
i surówką z młodej kapusty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz