Propozycja na pyszną kolację wg R.Makłowicza
Składniki
- 18 przegrzebków
- 2 łyżki skoku z limonki
- 1 łyżka oleju sojowego
- 3 łyżeczki brązowego cukru trzcinowego
- 1 łyżeczka sosu rybnego
- 1 łyżka jasnego sosu sojowego
- 1 suszona papryczka chili
- szczypiorek
- kilka listków świeżej mięty
Przygotowanie
Na patelni rozgrzałem olej sojowy, dodałem pokrojoną suszoną
papryczkę chili. Wlałem sosy: rybny i sojowy oraz sok z cytryny.
Wymieszałem, wsypałem cukier. Wszystko smażyłem ok. 1 minuty na mocnym
ogniu. Na tak przygotowany sos włożyłem przegrzebki, które smażyłem na
mocnym ogniu przez 2 minuty, często mieszając. Przełożyłem na talerz
wyłożony posiekanym szczypiorkiem i pociętą miętą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz