Składniki
500 g makaronu bucatini4 łyżki oliwy z oliwek
1 papryczka chili
150 g surowego boczku
1 cebula
pęczek natki pietruszki
200 g parmezanu
Przygotowanie
Makaron gotujemy w dużej ilości osolonej wody na półtwardo.
W międzyczasie rozgrzewamy oliwę ,wrzucamy posiekaną
papryczkę i pokrojony w kostkę boczek ,smażymy aż się zrumieni. Boczek
zdejmujemy z rondla i na tym samym tłuszczu szklimy posiekaną cebulę. Boczek wkładamy z powrotem ,mieszamy z cebulą
,dodajemy odcedzony makaron. Całość smażymy na średnim ogniu 5-7 min cały czas
mieszając. Na koniec obficie posypujemy posiekaną natką ,mieszamy i rozkładamy
na talerze. Przed podaniem każdy talerz posypujemy serem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz