wtorek, 21 kwietnia 2015

Kotlety drobiowe siekane z cykorią

Odwiecznym problemem jest wykorzystanie mięsa drobiowego po ugotowaniu rosołu. Kolejna nasza propozycja przypadnie do gustu tym ,którzy lubią cykorię.












Składniki

500 g mięsa drobiowego (ugotowanego)
2 szt cykorii
łyżka przyprawy do kurczaka
1 jajko
3/4 szklanki bułki tartej
50 ml mleka
olej do smażenia
sól ,pieprz

Przygotowanie

Mięso oddzielamy od kości. Kroimy w kostkę razem z cykorią. Następnie wbijamy jajko ,dodajemy przyprawę i bułkę tartą. Masę wyrabiamy dodając odrobinę mleka. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Z mięsa formujemy kotlety ,smażymy na rozgrzanym tłuszczu ,z obu stron na rumiano.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz