Składniki
mała główka białej kapusty450 g pieczarek
200 g pomidorków koktajlowych
łyżka masła
duża cebula
100 ml bulionu warzywnego
łyżka mąki
pęczek natki pietruszki
sok z cytryny
sól ,pieprz
Przygotowanie
Pieczarki czyścimy i kroimy w plastry. Razem z posiekaną
cebulą ,pokrojonymi w ćwiartki pomidorami dusimy na maśle.
Kapustę siekamy ,dodajemy do całości ,zalewamy bulionem i
dusimy do miękkości kapusty.
Kiedy kapusta zmięknie ,a płynu będzie za dużo ,wtedy
odparowujemy. Następnie oprószamy mąką ,całość chwilę podsmażamy (cały czas
mieszając). Do smaku doprawiamy solą ,pieprzem i odrobiną soku z cytryny. Przed
podaniem mieszamy z posiekaną natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz