Składniki
700 g halibutaMarynata:
50 ml oliwy z oliwek
1 łyżeczka zielonego curry
1 łyżeczka posiekanego imbiru
2 łyżki sosu słodko-kwaśnego
1 łyżeczka sosu teriyaki
2 łyżki soku z limonki tajskiej
1 papryczka chili
1 szalotka
sól ,pieprz
Przygotowanie
Rybę płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Porcjujemy.
Przygotowujemy marynatę. Oliwę mieszamy z pastą curry
,posiekanym imbirem ,sosem słodko-kwaśnym ,sosem teriyaki ,posiekaną papryczką
,sokiem z limonki tajskiej oraz posiekaną szalotką. Do smaku doprawiamy solą i
pieprzem. Rybę zalewamy marynatą ,mieszamy i wstawiamy do lodówki na godzinę.
Po tym czasie wyjmujemy z marynaty i grillujemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz