sobota, 11 kwietnia 2015

Śledź po japońsku

Przepis odnaleziony w starych zapiskach sporządzanych przez nasze babcie. Wiemy ,że zawsze liczyć możemy na jakość i smak.













Składniki

400 g filetów śledziowych
2 cebule
5 jajek
puszka groszku
200 g korniszonów
1 łyżka słodkiej mielonej papryki
3 łyżki majonezu
cukier do smaku
sól i pieprz

Przygotowanie

 

Śledzie kroimy w dużą kostkę. Cebulę siekamy ,dodajemy do śledzi razem z osączonym z zalewy groszkiem i pokrojonymi w drobną kostkę ogórkami. Jajka gotujemy ,obieramy ,kroimy w kostkę ,dodajemy do całości. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem i słodką papryką ,do smaku doprawiamy cukrem ,solą i pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz