Składniki
4 filety z kurczaka (każdy po około 200 g)200 g świeżego szpinaku
łyżeczka masła
4 kawałki żółtego sera (5x2 cm)
2 ząbki czosnku
odrobina gęstej śmietany (do zabielenia)
oliwa z oliwek
sól ,pieprz
Przygotowanie
Filety płuczemy ,wycinamy błony. Nożem do mięsa nacinamy
filety wzdłuż (nie rozcinamy całej. Nacieramy solą i oliwą z oliwek.
Na niewielkiej ilości tłuszczu szklimy cebulę ,wrzucamy
szpinak i chwilę podsmażamy. Zabielamy śmietaną ,dodajemy czosnek ,doprawiamy
do smaku solą i pieprzem.
Tak przygotowanym farszem ,nadziewamy sakiewki z kurczaka
,wkładamy żółty ser. Grillujemy na rumiano z obu stron (tak aby filet nie był
surowy w środku-można lekko naciąć). Podajemy z pieczonymi ziemniakami i
ulubioną surówką. U nas dodatkiem była młoda kapusta zasmażana.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz