Składniki
500-600 g mięsa z kurczaka (po rosole)500 ml rosołu
250 m przecieru pomidorowego
2 ząbki czosnku
łyżeczka przypraw do potraw chińskich
łyżeczka (pełna) mąki ziemniaczanej
pęczek szczypiorku
sól ,pieprz
dodatkowo ryż biały
Przygotowanie
Mięso oddzielamy od kości ,dzielimy na mniejsze kawałki i
zalewamy 500 ml rosołu. Dodajemy szklankę przecieru pomidorowego ,czosnek
przeciśnięty przez praskę ,przyprawę do potraw chińskich ,zagotowujemy.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mąkę rozpuszczamy w niewielkiej ilości
zimnej wody ,łączymy z sosem ,cały czas mieszając. Szczypiorek siekamy i
dodajemy do całości. Podajemy z ryżem.
O zapisuje przepis :)
OdpowiedzUsuńpyszne danie ;) zapraszam na moją kaczkę ;robię podobnie;)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
http://kulinarnyporadnik.blogspot.com/2014/06/jak-wykorzystac-mieso-z-rosou-pomys-na.html