Przepis zaczerpnięty z kuchni kanadyjskiej
Składniki
- Masa mięsna :700 g łopatki wołowej
- 2/3 szklanki bułki tartej
- 1 szklanka mleka
- 2 jajka
- 1/2 szklanki drobno pokrojonej cebuli
- 1 łyżeczka soli
- 1/4 łyżeczki majeranku
- Pasta: 3 łyżeczki brązowego cukru
- 1/4 szklanki ketchupu
- 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
- 1 łyżeczka gorczycy
Przygotowanie
Bułkę tartą zalałem mlekiem i odstawiłem na 20 minut. Dodałem
pozostałe składniki masy i dokładnie wymieszałem. Przełożyłem do
natłuszczonej foremki do zapiekania. Wymieszałem wszystkie składniki
pasty, posmarowałem wierzch chlebka. Piekłem około 45 minut w
temperaturze 175 stopni C.
Świetny pomysł ;)
OdpowiedzUsuń