Bardzo lubimy dania ,które można zrobić w oka mgnieniu. Makaron w
połączeniu ze szpinakiem i serem pleśniowym jest alternatywą na szybkie
,proste i smaczne danie.
Składniki
- 300 g ulubionego makaronu
- 300 g świeżego szpinaku
- 100 g sera pleśniowego (niebieskiego)
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 4 ząbki czosnku
- sól ,pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy al dente (zgodnie z opisem zawartym na
opakowaniu). Osączamy z wody (nie przelewamy zimną wodą ,50 ml
zostawiamy). Przekładamy z powrotem do garnka.
Szpinak płuczemy ,odsączamy.
Na oliwie podsmażamy czosnek (ok. 1 min) ,dodajemy szpinak i dusimy na
wolnym ogniu. Po 10 min dodajemy pokrojony w kostkę ser ,dusimy dalej do
jego rozpuszczenia. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Do garnka z makaronem dodajemy sos i chwilę podgrzewamy ,cały czas mieszając. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz