Składniki
- 250 g makaronu świderki
- 4 pętka kiełbasy śląskiej
- 200 g boczniaków
- cebula
- pęczek natki pietruszki
- 100 g koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki oliwy z suszonych pomidorów
- 2 płaskie łyżki mąki
- 600 ml bulionu warzywnego
- łyżka suszonego oregano
- cukier do smaku
- sól ,pieprz
Przygotowanie
-
Makaron gotujemy al dente. Osączamy.W garnku rozgrzewamy oliwę ,szklimy posiekaną cebulę i dodajemy pokrojone w kostkę boczniaki ,kiełbasę i paprykę. Oprószamy mąką ,dodajemy koncentrat pomidorowy i chwilę jeszcze podsmażamy. Zalewamy bulionem (ciągle mieszając) ,dodajemy oregano. Do smaku doprawiamy solą ,pieprzem oraz cukrem. Do sosu dodajemy makaron ,posiekaną natkę i chwilę razem podgrzewamy.
Bardzo smaczny obiad! :)
OdpowiedzUsuń