sobota, 10 stycznia 2015

Hamburger American Home wg Magdy Gessler

Smaczny burger domowej roboty. Mega kaloryczny ,mega soczysty. Czasami człowiek musi... :D Lubimy takie :D Yummy!















Składniki


  • 500 g wołowiny
  • 4 bułki hamburgerowe
  • 100 ml bulionu wołowego
  • kawałek świeżego imbiru
  • 1/2 łyżeczki białej gorczycy
  • 1/2 łyżeczki ziaren kolendry
  • łyżeczka pieprzu cytrynowego
  • łyżeczka cayenne
  • sól
  • sałata rzymska
  • 2 ogórki konserwowe
  • pomidor malinowy
  • czerwona cebula
  • ketchup
  • musztarda
  • majonez

    Przygotowanie

  • Wołowinę mielimy ,doprawiamy roztartymi w moździerzu przyprawami ,solą i startym imbirem.
  • Mięso dokładnie wyrabiamy z zimnym bulionem. 

    Formujemy burgery i grillujemy razem z bułkami (bułki trochę później ,tylko po wewnętrznych stronach).


    Sałatę płuczemy i osuszamy. Ogórki ,pomidora i cebulę kroimy w plastry. Na płaskiej części bułki dajemy majonez ,musztardę i ketchup (po łyżeczce) ,kolejno sałatę ,kotleta ,ketchup ,cebulę ,ogórki ,pomidora ,majonez ,musztardę i górną część bułki. Spinamy patyczkami do szaszłyków.


1 komentarz:

  1. robiłam chyba tego samego kiedyś....pychotka mniammm

    OdpowiedzUsuń