Składniki
- 2 gruszki , średnio dojrzałe
- 1 łyżka masła
- mix sałat
- 200 g sera pleśniowego Roquefort
- garść orzechów nerkowca
- 100 g orzeszków piniowych
- 2 łyżki miodu
- kilkanaście winogronPrzygotowanieSałatę opłukałem, porwałem na małe kawałki. Orzechy piniowe uprażyłem na suchej patelni.
 Gruszki , po usunięciu gniazd nasiennych pokroiłem na ćwiartki a następnie w plasterki ( nie obierałem ).
Sałatę rozłożyłem na talerzu, dodałem gruszki, delikatnie wymieszałem. Rozłożyłem winogron, posypałem orzechami nerkowca i orzechami piniowymi. Pokruszony ser Roquefort dodałem na wierzch. Całość skropiłem miodowo – orzechowym sosem.




 
Za Roquefortem akurat nie przepadam, ale ta kompozycja składników wygląda wspaniale. Wszystkie składniki poza właśnie tym serem bardzo lubię i myślę, że z nimi mogłabym go polubić :P
OdpowiedzUsuńładne zdjęcia i bardzo apetyczna sałatka :) pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńDziękujemy serdecznie za przemiły komentarz. Również pozdrawiamy ;)
Usuń