Smaczny dodatek do dań głównych
Składniki
- 1 mała czerwona kapusta
- 1 cebula
- 1 łyżka masła
- 1 liść laurowy
- 150 ml bulionu warzywnego
- 1 łyżka mąki
- sok z cytryny (do smaku)
- 1 pęczek koperku
- sól i pieprz
Przygotowanie
Cebulę pokroiłem w kostkę i na maśle zeszkliłem. Kapustę
poszatkowałem i dodałem do cebuli. Podsmażałem razem ok. 5 min. Zalałem
bulionem ,dodałem liść laurowy i dusiłem pod przykryciem do miękkości
kapusty. Oprószyłem mąką ,smażyłem ok. 2 min. Do smaku doprawiłem solą
oraz pieprzem. Na koniec dodałem posiekany koperek. Wszystko wymieszałem
i podałem jako dodatek do dania głównego.
ciekawe...
OdpowiedzUsuń