środa, 17 grudnia 2014

Gulasz z karkówki z pieczarkami i bambusem

Prosto i smacznie.


















Składniki

  • 400 g karkówki wp
  • 250 g pieczarek
  • 4 łyżki pędów bambusa
  • cebula
  • smalec
  • mąka
  • 100 ml bulionu warzywnego
  • oliwa z oliwek
  • mielona słodka papryka
  • sól i pieprz

    Przygotowanie

      Karkówkę kroimy w dużą kostkę ,oprószamy solą ,pieprzem i obtaczamy w mące. Podsmażamy na łyżeczce smalcu ,osączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku.
    Pokrojone pieczarki z posiekaną cebulą i pokrojonym w paski bambusem podsmażamy na oliwie ,dodajemy karkówkę ,zalewamy bulionem i dusimy do miękkości pod przykryciem. Gulasz doprawiamy do smaku solą ,pieprzem i papryką.

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza