Gulasz z karkówki z pieczarkami i bambusem
Prosto i smacznie.
Składniki
- 400 g karkówki wp
- 250 g pieczarek
- 4 łyżki pędów bambusa
- cebula
- smalec
- mąka
- 100 ml bulionu warzywnego
- oliwa z oliwek
- mielona słodka papryka
- sól i pieprz
Przygotowanie
Karkówkę kroimy w dużą kostkę ,oprószamy solą ,pieprzem i
obtaczamy w mące. Podsmażamy na łyżeczce smalcu ,osączamy z tłuszczu na
papierowym ręczniku.
Pokrojone pieczarki z posiekaną cebulą i pokrojonym w paski bambusem
podsmażamy na oliwie ,dodajemy karkówkę ,zalewamy bulionem i dusimy do
miękkości pod przykryciem. Gulasz doprawiamy do smaku solą ,pieprzem i
papryką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz