Zupa z łososiem
Delikatna w smaku
Składniki
- 500 g filetów z łososia ze skórą
- 2 marchewki
- pietruszka
- mały seler
- por (biała część)
- 4 ziemniaki
- 1,25 l bulionu warzywnego
- łyżka sosu rybnego
- łyżeczka masła klarowanego
- 2 ziarenka ziela angielskiego
- natka pietruszki
- sól
- pieprz biały
Przygotowanie
Marchew ,pietruszkę ,seler i ziemniaki kroimy w kostkę ,pora
kroimy w piórka. Warzywa podsmażamy na maśle ,zalewamy bulionem
,dodajemy łososia ze skórą ,ziele angielskie ,sos rybny i gotujemy do
miękkości warzyw. Łososia wyjmujemy ,usuwamy skórę. Kawałki ryby
ponownie wrzucamy do zupy ,zagotowujemy i doprawiamy do smaku solą i
białym pieprzem. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Wygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńOczywiście ja również bardzo chętnie wykorzystuję łososia i jak najbardziej lubię kiedy mam świeżą porcję tej ryby. Jak dla mnie świetnym łososiem jest ten z https://mowisalmon.pl/produkty/mowi-pure-swieza-porcja/ i praktycznie tylko go używam.
OdpowiedzUsuń