niedziela, 2 listopada 2014

Jajka po hiszpańsku


A może takie śniadanie ?















Składniki

  • 20 dag zielonej fasolki szparagowej
  • duża czerwona papryka
  • 20 dag kiełbasy chorizo
  • 2 pomidory
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 jajka
  • 7 łyżek oliwy
  • ostra papryka
  • sól
  • biały pieprz

    Przygotowanie

      Fasolkę oczyściłem i obgotowałem ok. 5 minut we wrzątku. Osączyłem.
    Na oleju przesmażyłem posiekaną cebulę i pokrojoną w paseczki paprykę. Dodałem czosnek i fasolkę , pokrojoną w plasterki kiełbasę. Smażyłem wszystko razem 5 minut , cały czas mieszając. Dodałem obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory.
    Doprawiłem całość solą , pieprzem i ostrą papryką.
    Tak przygotowane warzywa przełożyłem do wcześniej podgrzanego naczynia żaroodpornego. W warzywach zrobiłem wgłębienia , wbiłem jajka. Naczynie wstawiłem do piekarnika i zapiekałem , aż jajka się ścięły.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz