Proste ,zarazem apetyczne sznycle ze smażonym jajkiem i cebulą.
Składniki
- 4 cienko rozbite sznycle wieprzowe
- 3 jajka
- cebula
- 100 ml jogurtu naturalnego
- mąka
- sól ,pieprz
- olej do smażenia
Przygotowanie
Sznycle oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Cebulę kroimy w
piórka i szklimy na maśle ,wbijamy 2 jajka i smażymy ,ciągle mieszając.
Usmażone jajka dzielimy na cztery porcje wykładamy na sznycle
(rozsmarowujemy po całości) ,zwijamy i obtaczamy w mące.
W misce wbijamy jajo ,dodajemy jogurt i mąkę (masa ma być gęsta).
Wyrabiamy na jednolitą masę ,do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Sznycle zanurzamy w cieście i smażymy ze wszystkich stron na rumiany
kolor.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz