niedziela, 2 listopada 2014

Sznycle z jajkiem w cieście jogurtowym

Proste ,zarazem apetyczne sznycle ze smażonym jajkiem i cebulą.

















Składniki

  • 4 cienko rozbite sznycle wieprzowe
  • 3 jajka
  • cebula
  • 100 ml jogurtu naturalnego
  • mąka
  • sól ,pieprz
  • olej do smażenia

    Przygotowanie

      Sznycle oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Cebulę kroimy w piórka i szklimy na maśle ,wbijamy 2 jajka i smażymy ,ciągle mieszając. Usmażone jajka dzielimy na cztery porcje wykładamy na sznycle (rozsmarowujemy po całości) ,zwijamy i obtaczamy w mące.
    W misce wbijamy jajo ,dodajemy jogurt i mąkę (masa ma być gęsta). Wyrabiamy na jednolitą masę ,do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Sznycle zanurzamy w cieście i smażymy ze wszystkich stron na rumiany kolor.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz