Kolorowy miks z makaronem ryżowym
Składniki
- 200 g makaronu ryżowego (wstążki)
- 200 g mielonej wołowiny
- 1/3 czerwonej papryki
- 1/3 zielonej papryki
- 1/3 żółtej papryki
- 1 łyżka oleju
- 1/2 cebuli
- Szczypta ostrej papryki
- Sól ,pieprz
Przygotowanie
Makaron ryżowy przyrządzić zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.
Mięso mielone usmażyć na rozgrzanym oleju i odstawić do ostygnięcia.
Papryki umyć i po wydrążeniu gniazd nasiennych pokroić w małą kostkę.
Cebulę obrać , a następnie drobno posiekać . Wszystkie składniki
połączyć , po czym doprawić do smaku
solą , pieprzem i ostrą papryką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz