niedziela, 2 listopada 2014

Kolorowy miks z makaronem ryżowym

Składniki

  • 200 g makaronu ryżowego (wstążki)
  • 200 g mielonej wołowiny
  • 1/3 czerwonej papryki
  • 1/3 zielonej papryki
  • 1/3 żółtej papryki
  • 1 łyżka oleju
  • 1/2 cebuli
  • Szczypta ostrej papryki
  • Sól ,pieprz

    Przygotowanie

    Makaron ryżowy przyrządzić zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.
    Mięso mielone usmażyć na rozgrzanym oleju i odstawić do ostygnięcia.
    Papryki umyć i po wydrążeniu gniazd nasiennych pokroić w małą kostkę. Cebulę obrać , a następnie drobno posiekać . Wszystkie składniki połączyć , po czym doprawić do smaku
    solą , pieprzem i ostrą papryką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz