Kolejna propozycja na deser z tapioki
Składniki
- 400 ml mleka waniliowego
- 1/3 szklanki tapioki ( perełka duża )
- 1/4 szklanki cukru 
- 1 laska  wanilii
- szczypta soli
- 1  mango
- sok z  cytryny
Przygotowanie
 Tapiokę zalałem mlekiem waniliowym , odstawiłem na godzinę . Po 
tym czasie dodałem cukier , wanilię oraz szczyptę soli , zagotowałem. 
Gotowałem na małym ogniu 12 –15 minut , aż perełki tapioki zrobiły się 
przezroczyste i miękkie.
 W międzyczasie  umyłem mango , obrałem  , wydrążyłem miąższ, dodałem sok z cytryny i zmiksowałem. Odstawiłem do lodówki .
 Ugotowaną tapiokę wyporcjowałem . Pozostawiłem do zgęstnienia kilka 
minut  , nałożyłem na wierzch warstwę musu z mango. Udekorowałem . 
Odstawiłem do schłodzenia do lodówki.
 
bardzo lubię desery z tapioki!
OdpowiedzUsuń