poniedziałek, 6 października 2014

Bulgur z boczkiem i fasolką szparagową

Moja ulubiona kasza po polsku.

















Składniki

  • 250 g kaszy bulgur
  • 250 g wędzonego boczku
  • 250 g fasolki szparagowej
  • cebula
  • łyżka masła
  • łyżka przecieru pomidorowego
  • natka pietruszki
  • sól ,pieprz

    Przygotowanie

    Bulgur zalewamy wrzątkiem. Cebulę siekamy i szklimy na maśle z dodatkiem przecieru pomidorowego. Fasolkę gotujemy ,kroimy na mniejsze kawałki. Razem z cebulą dodajemy do kaszy. Boczek kroimy w kostkę i smażymy na suchej patelni i razem z tłuszczem i posiekaną natką dodajemy do całości. Składniki łączymy ze sobą ,do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz