Proste i smaczne ciasteczka
Składniki
- 2 opakowania ciasta francuskiego (po 275 g)
- 250 g śliwek węgierek
- szklanka serka naturalnego ( z wiaderka-do serników)
- cukier
- cynamon
- żółtko
Przygotowanie
 Śliwki kroimy na pół ,wyjmujemy pestki i smażymy w rondelku. Po 
30 min ,zdejmujemy z ognia ,przecieramy przez sito i studzimy. Do śliwek
 dodajemy szklankę sera ,składniki dokładnie ze sobą łączymy doprawiając
 do smaku odrobiną cukru i szczyptą cynamonu.
 Ciasto francuskie rozwijamy i wycinamy kółka (6 cm) ,na środek każdego 
umieszczamy trochę sera ,zamykamy i układamy na blaszce. Wierzch 
smarujemy żółtkiem ,posypujemy cukrem wymieszanym z cynamonem. Ciastka 
pieczemy przez 30 min w temperaturze 200 °C.
 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz