Pyszne polskie smaki zamknięte w chrupiącym papierze ryżowym.
Składniki
- opakowanie papieru ryżowego
- garść kapusty kiszonej
- liść laurowy
- 50 g kaszy gryczanej
- 50 g boczku surowego wędzonego
- mała cebula
- sól ,pieprz
- maggi
- olej do smażenia
Przygotowanie
Kapustę gotujemy do miękkości razem z liściem laurowym. Osączamy
i drobno siekamy. W tym czasie gotujemy kaszę i smażymy na suchej
patelni pokrojony w kostkę boczek z posiekaną cebulą. Wszystkie
składniki ze sobą mieszamy ,doprawiamy do smaku solą ,pieprzem i maggi.
Na papier ryżowy (lekko namoczony wodą) układamy farsz (po łyżce) i zawijamy podobnie jak krokiety. Smażymy na głębokim oleju.
Podajemy z sosem grzybowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz