poniedziałek, 11 sierpnia 2014

Sajgonki po polsku

Pyszne polskie smaki zamknięte w chrupiącym papierze ryżowym.
















 

Składniki

  • opakowanie papieru ryżowego
  • garść kapusty kiszonej
  • liść laurowy
  • 50 g kaszy gryczanej
  • 50 g boczku surowego wędzonego
  • mała cebula
  • sól ,pieprz
  • maggi
  • olej do smażenia

    Przygotowanie

      Kapustę gotujemy do miękkości razem z liściem laurowym. Osączamy i drobno siekamy. W tym czasie gotujemy kaszę i smażymy na suchej patelni pokrojony w kostkę boczek z posiekaną cebulą. Wszystkie składniki ze sobą mieszamy ,doprawiamy do smaku solą ,pieprzem i maggi.
    Na papier ryżowy (lekko namoczony wodą) układamy farsz (po łyżce) i zawijamy podobnie jak krokiety. Smażymy na głębokim oleju.
    Podajemy z sosem grzybowym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz