Danie idealne na obiad ,kolację czy też na drugie śniadanie do pracy.
Szybkie ,sycące ,smaczne zarówno na ciepło ,jak i na zimno. Przepis
dostałem od psiapsióły z H04. Z pozdrowieniami dla Agaty ;)
Składniki
- 200 g ulubionego makaronu (u mnie fusilli)
- podwójna pierś kurczaka
- przyprawa gyros
- garść łuskanego słonecznika
- kilka suszonych pomidorów z oliwy
- zioła prowansalskie (łyżka)
- 1/2 pęczka szczypiorku
- Sos:
- łyżka musztardy
- łyżka ketchupu
- 3 łyżki oliwy z pomidorów
- 20 ml przegotowanej wody
Przygotowanie
Makaron gotujemy według przepisu (najlepiej al dente).
Filet z kurczaka kroimy w dużą kostkę ,obtaczamy w przyprawie gros i
smażymy na oleju. Osączamy z nadmiaru tłuszczu ,mieszamy z prażonym
słonecznikiem ,pokrojonymi w paski pomidorami ,ziołami prowansalskimi i
posiekanym szczypiorkiem.
Sos: Musztardę ,ketchup ,oliwę z pomidorów mieszamy dokładnie z wodą
,dodajemy do makaronu. Wszystko dokładnie łączymy i od razu podajemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz