czwartek, 24 lipca 2014

Zupa paprykowa z korniszonem

Paprykowy miszmasz ,smaczny i treściwy.

















Składniki

  • 2 papryki czerwone
  • 1 papryka żółta
  • 100 g chorizo
  • cebula
  • 3 korniszony
  • 2-3 ziemniaki
  • 2 marchewki
  • 1,5 l bulionu warzywnego
  • czubata łyżka koncentratu pomidorowego
  • garść ulubionego makaronu (u mnie angotti)
  • mielona wędzona papryka
  • sól ,pieprz

    Przygotowanie

    Papryki kroimy w paski ,cebulę w piórka ,ziemniaki w kostkę. Razem z pokrojonymi w talarki ogórkami ,marchewką i chorizo podsmażamy na maśle ,zalewamy gorącym bulionem i gotujemy do miękkości warzyw. Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy i garść ulubionego makaronu. Całość doprawiamy solą ,pieprzem i czerwoną wędzoną papryką.

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza