Paprykowy miszmasz ,smaczny i treściwy.
Składniki
- 2 papryki czerwone
- 1 papryka żółta
- 100 g chorizo
- cebula
- 3 korniszony
- 2-3 ziemniaki
- 2 marchewki
- 1,5 l bulionu warzywnego
- czubata łyżka koncentratu pomidorowego
- garść ulubionego makaronu (u mnie angotti)
- mielona wędzona papryka
- sól ,pieprz
Przygotowanie
Papryki kroimy w paski ,cebulę w piórka ,ziemniaki w kostkę.
Razem z pokrojonymi w talarki ogórkami ,marchewką i chorizo podsmażamy
na maśle ,zalewamy gorącym bulionem i gotujemy do miękkości warzyw. Pod
koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy i garść ulubionego
makaronu. Całość doprawiamy solą ,pieprzem i czerwoną wędzoną papryką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz