poniedziałek, 21 lipca 2014

Schab zapiekany w cieście francuskim

Schab w innej ,równie pysznej postaci.

















Składniki

  • 300 g schabu bez kości
  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • 100 g mozzarelli
  • po 1 papryce czerwonej ,zielonej ,żółtej
  • duża cebula
  • sos sojowy
  • kumin
  • sól ,pieprz

    Przygotowanie

    Schab kroimy najpierw na kotlety (1 cm) ,następnie razem z paprykami kroimy w paski. Razem z cebulą pokrojoną w piórka podsmażamy na patelni ,doprawiając solą ,pieprzem ,sosem sojowym i odrobiną kminu. Naczynia żaroodporne wyściełamy ciastem francuskim ,lekko podpiekamy (2-3 min w temp 200°C) ,do każdego dajemy farsz i ser ,zakrywamy ciastem francuskim i pieczemy 20 min w temp 200°C.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz