Pieczone ziemniaki
Składniki
- 4 średnie ziemniaki
- 8 plasterków szynki szwarcwaldzkiej
- 4 plasterki boczku surowego wędzonego
- Musztarda sarepska
- 2 ząbki czosnku
Przygotowanie
Ziemniaki obrać ,umyć ,przekroić na pół,czosnek obrać pokroić w
plasterki. Na jedną połówkę dodać po plasterku boczku i kilka plasterków
czosnku.
- Drugą połówkę posmarować musztardą.
- Obie połówki połączyć i spiąć wykałaczką. Owinąć dwoma plastrami szynki.
- Następnie owinąć w folię aluminiową ,piec w temp. 150 stopni przez 90
min ,pod koniec pieczenia otworzyć folię i piec w temp 200 stopni przez
10 min.
Dziękuję :)
OdpowiedzUsuńFajny jednak wole wydrązony srodek.
OdpowiedzUsuń