czwartek, 3 lipca 2014

Sałatka z selera naciowego i jabłka

Z kuchni naszych zachodnich sąsiadów


















Składniki

  • kilka łodyg selera naciowego
  • 2 jajka
  • 2 jabłka
  • majonez
  • jogurt naturalny
  • pęczek koperku
  • średni ogórek
  • sól
  • pieprz

    Przygotowanie

      Łodygi selera obrałem z zewnętrznej warstwy . Pokroiłem w poprzek w cienkie paseczki.
    Jajka ugotowałem na twardo , pokroiłem. Obrałem jabłka , wypestkowałem , pokroiłem w kostkę.
    Połączyłem składniki , wymieszałem . Doprawiłem 5 łyżkami majonezu wymieszanego z
    3 łyżkami jogurtu naturalnego , solą i pieprzem . Dodałem posiekany koperek , pokrojony w plasterki osączony z soku ogórek , wymieszałem.
    Sałatka powinna mieć zdecydowanie zielony kolor. Jabłka , jajka i seler , aby sałatka wyglądała efektownie , powinny być pokrojone w miarę w jednakową wielkość.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz