Z kuchni naszych zachodnich sąsiadów
Składniki
- kilka łodyg selera naciowego
- 2 jajka
- 2 jabłka
- majonez
- jogurt naturalny
- pęczek koperku
- średni ogórek
- sól
- pieprz
Przygotowanie
Łodygi selera obrałem z zewnętrznej warstwy . Pokroiłem w poprzek w cienkie paseczki.
Jajka ugotowałem na twardo , pokroiłem. Obrałem jabłka , wypestkowałem , pokroiłem w kostkę.
Połączyłem składniki , wymieszałem . Doprawiłem 5 łyżkami majonezu wymieszanego z
3 łyżkami jogurtu naturalnego , solą i pieprzem . Dodałem posiekany
koperek , pokrojony w plasterki osączony z soku ogórek , wymieszałem.
Sałatka powinna mieć zdecydowanie zielony kolor. Jabłka , jajka i seler
, aby sałatka wyglądała efektownie , powinny być pokrojone w miarę w
jednakową wielkość.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz