Bardzo pyszne ,szybkie w przygotowaniu. Posmakują każdemu zwolennikowi orientalnych smaków.
Składniki
- 500 g filetów z kurczaka
- 300 ml mleka
- łyżka curry
- łyżka kuminu
- bułka tarta
- papryka mielona wędzona
- olej do smażenia
- sól ,pieprz
- Dodatkowo:
- frytki
- sos słodko pikantny
- surówka z młodej kapusty
Przygotowanie
Filety płuczemy ,kroimy w większą kostkę ,dodajemy do mleka
wymieszanego z curry ,kuminem ,solą i pieprzem. Wstawiamy do lodówki na
minimum godzinę. Bułką tartą mieszamy z papryką i solą. Kawałki kurczaka
obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoto. Podajemy z frytkami
,surówką z młodej kapusty i sosem słodko pikantnym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz