Idealny na upalne dni. Pomysł zaczerpnięty z Moje Gotowanie.
Składniki
- szklanka cukru
- melon kantalupa
- średni arbuz
- 1/2 szklanki liści mięty
- 1/2 szklanki soku z cytryny
- łyżeczka amaretto
Przygotowanie
Ze szklanki cukru i ½ szklanki wody przygotowałem syrop.
Zagotowałem , zmniejszyłem ogień i mieszałem aż cukier się rozpuścił i
zagęścił i pozostaje klarowny. Zdjąłem z ognia i wystudziłem.
Z melona i arbuza za pomocą specjalnej łyżki wyciąłem kulki . Ostudzony
syrop zblendowałem z miętą , sokiem z cytryny i amaretto .
Tak przygotowany sos wylałem na owocowe kulki i dokładnie delikatnie wymieszałem.
Schłodziłem w lodówce .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz