sobota, 28 czerwca 2014

Tortellini z sosem





















Składniki

  • 25 dag tortellini z serem
  • 35 dag fileta drobiowego
  • średnia marchewka
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 szklanki kremówki
  • 1/2 szklanki bulionu
  • 4 łyżki oliwy
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • szczypta ostrej papryki
  • sól , pieprz

    Przygotowanie

    Na 2 łyżkach oliwy przesmażyć pokrojoną w kostkę marchewkę . Następnie dodać pokrojoną na małe kawałki paprykę i smażyć razem 5 minut. Na drugiej patelni rozgrzać pozostałą oliwę i przesmażyć pokrojone w kostkę mięso posypane solą , pieprzem oraz papryką ostrą.
    Przełożyć bez tłuszczu do warzyw i chwilę jeszcze smażyć. Na tłuszczu ze smażenia mięsa wlać bulion , kremówkę i wsypać słodką paprykę. Gotować sos 3 minuty.
    Tortellini ugotować zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Osączyć , ułożyć na półmisku , obłożyć podsmażonymi z mięsem warzywami i polać sosem. Posypać startym parmezanem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz