Tortellini z sosem
Składniki
- 25 dag tortellini z serem
- 35 dag fileta drobiowego
- średnia marchewka
- 1/2 czerwonej papryki
- 1/2 szklanki kremówki
- 1/2 szklanki bulionu
- 4 łyżki oliwy
- łyżeczka słodkiej papryki
- szczypta ostrej papryki
- sól , pieprz
PrzygotowanieNa 2 łyżkach oliwy przesmażyć pokrojoną w kostkę marchewkę . 
Następnie dodać pokrojoną na małe kawałki paprykę i smażyć razem 5 
minut. Na drugiej patelni rozgrzać pozostałą oliwę i  przesmażyć 
pokrojone w kostkę mięso posypane solą , pieprzem  oraz papryką ostrą.
 Przełożyć bez tłuszczu do warzyw i chwilę jeszcze smażyć. Na tłuszczu ze
 smażenia mięsa wlać bulion , kremówkę i wsypać słodką paprykę. Gotować 
sos 3 minuty.
 Tortellini ugotować zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Osączyć ,
 ułożyć na półmisku , obłożyć podsmażonymi z mięsem warzywami i polać 
sosem. Posypać startym parmezanem.
 
 
 
 
 
          
      
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz