wtorek, 24 czerwca 2014

Surówka z młodej kapusty

Szybko się przygotowuje i jeszcze szybciej znika :)




















Składniki

  • mała młoda kapusta
  • marchew
  • pęczek koperku
  • Dressing:
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • 50 ml dressingu ryżowego
  • 2 łyżki cukru
  • sól

    Przygotowanie

    Kapustę podzieliłem na ćwiartki i poszatkowałem. Dodałem startą marchew i posiekany koperek , oprószyłem solą ,wszystko dokładnie wymieszałem. Do słoika wlałem oliwę ,dressing ryżowy oraz cukier. Słoik zakręciłem i połączyłem ze sobą wszystkie składniki dressingu (do momentu zupełnego rozpuszczenia się cukru). Zawartość słoika wlałem do surówki i wymieszałem. Przed podaniem schłodziłem w lodówce.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz