Klopsiki z marchewką
Składniki
- 1/2 kg mięsa mielonego
- 3 średnie marchewki
- 1 cebula
- 1 bułka namoczona w mleku
- 3 ząbki czosnku
- Sól ,pieprz
- 2 łyżeczki majeranku
- 1 łyżka papryki słodkiej mielonej
- Bułka tarta
- 1 jajko
PrzygotowanieCebulę pokroić w średnią kostkę. Zeszklić z dodatkiem soli i łyżeczki cukru.
 Mięso umieścić w misce , dodać startą na tarce o grubych oczkach 
marchewkę ,jajko ,zeszkloną cebulę ,namoczoną bułkę ,bułkę tartą 
,czosnek oraz resztę przypraw.
 Dokładnie wymieszać.
 Z masy formować klopsiki, i obtaczać w bułce tartej.
 Dobrze rozgrzać olej ,smażyć  klopsiki na średnim ogniu z dwóch stron.
 Obsmażone klopsiki przełożyć do rondla z bulionem. Gotować ok. 20 min po czym wyciągnąć. Z bulionu przygotować sos.
 
 
 
 
          
      
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz