Gulasz rybny z porami
Składniki
- 2 ząbki czosnku
- 2 cebule
- 2 pory
- 8 ziemniaków
- 300 g łososia (filet)
- 200 g dorsza
- 200 g soli (fish)
- 1 kieliszek białego wina
- Papryczka chilli (1/3)
- Sól ,pieprz
- Olej do smażenia
Przygotowanie
W rondlu podsmażamy na oleju posiekany czosnek , cebulę oraz pora. Dodajemy obrane i pokrojone na ćwiartki ziemniaki.
Wlewamy 2 szklanki wody , gotujemy przez 10 minut.
Dodajemy oczyszczone ryby pokrojone na kawałki , wlewamy wino.
Dusimy przez 10-15 minut na bardzo małym ogniu.
- Ziemniaki mają być miękkie , a ryba ugotowana.
Gulasz przyprawiamy solą i pieprzem , wrzucamy posiekane chilli , mieszamy i podajemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz