piątek, 27 czerwca 2014

Gulasz rybny z porami




















Składniki

  • 2 ząbki czosnku
  • 2 cebule
  • 2 pory
  • 8 ziemniaków
  • 300 g łososia (filet)
  • 200 g dorsza
  • 200 g soli (fish)
  • 1 kieliszek białego wina
  • Papryczka chilli (1/3)
  • Sól ,pieprz
  • Olej do smażenia

    Przygotowanie

      W rondlu podsmażamy na oleju posiekany czosnek , cebulę oraz pora. Dodajemy obrane i pokrojone na ćwiartki ziemniaki.
    Wlewamy 2 szklanki wody , gotujemy przez 10 minut.
    Dodajemy oczyszczone ryby pokrojone na kawałki , wlewamy wino.
    Dusimy przez 10-15 minut na bardzo małym ogniu.


  •  Ziemniaki mają być miękkie , a ryba ugotowana.
    Gulasz przyprawiamy solą i pieprzem , wrzucamy posiekane chilli , mieszamy i podajemy.

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza