Kotlety z kalafiora
Szybkie ,tanie i łatwe w przygotowaniu warzywne kotlety.
Składniki
- 1/2 dużego kalafiora
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- 1/2 pęczka koperku
- 2 ząbki czosnku
- 2 jajka
- 2 szalotki
- bułka tarta
- sól ,pieprz
Przygotowanie
Kalafior ugotowałem w osolonej wodzie ,następnie osączyłem i ubiłem
tłuczkiem do ziemniaków. Do masy dodałem jajka ,posiekaną cebulę ,natkę
pietruszki ,koperek ,doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Zagęściłem
bułką tartą i dokładnie wymieszałem.
Z masy uformowałem kotlety ,obtoczyłem w bułce tartej. Smażyłem na złoto z obu stron.
Na pewno były pyszne :) robiłam z brokuła podobne i mi smakowały:)
OdpowiedzUsuńBardzo je lubię :) z brokuła jeszcze nie robiłem ,ale z pewnością spróbuję ;)
Usuń